31 Ekim 2012 Çarşamba

Bayram

Eveeeet, bu seneki kurban bayramını da geçirmiş bulunuyoruz. Herkesin hem geçmiş kurban bayramını hem de 29 Ekim Cumhuriyet bayramını kutluyorum.

Efendim biz bu bayram ani bir kararla Antalya'ya dayıcığımın yanına gittik. İyi ki de gittik. Yıllardır genelde Antalya'da yaz tatili yapar, havuzun denizin kenarında malak gibi yatar,dönerdik. Bu vesileyle Antalya'da ne var ne yok iyice gezme fırsatı bulduk.

Kurşunlu şelalesi, Düden şelalesi, Konyaaltı plajları, Lara sahili,cam piramit,Atatürk Parkı ve dayıcığımın yayla evi... Her yerleri gezdik,çoook keyifli bir bayram geçirdik. O kadar yorulduk ki akşam 9'da koltuk üzerinde Efecik uyudu bile... Normalde hiiiç uykusu gelmeyen minik kuzum bu yoğun tempo sonucu eve dönüşlerde sağda solda uyudu hep..

 Dayım merkezde yaşadığı için köy hayatını hobi olarak seçmiş. Boş zamanlarda 1-2 gün kaçıyorlar yaylaya..Yayla evine gittiğimde daha da iyi anladım ki biz boşa yaşıyoruz. Halk şahane, sabah kümesteki tavuğun altından topladığı yumurtayla,ineğinden sağdığı sütle, bahçesinde yetiştirdiği domatesi,salatalığı,biberiyle kahvaltı yapıyor,bayıldımm.

Bizimkiler çakma yaylacı olduğu için bahçede 3-5 patlıcan biberden başka birşey kalmamış. Ama komşunun tarlasında kalan son domateslerin tadını ve kokusunu 10 yıl daha unutmam sanırım. Biz görmemiş olduğumuzdan kalan mahsule resmen saldırdık. Kim toplayacak kavgasını tabi ki Efe kazandı. Yüzündeki mutluluk anlatılacak gibi değil,çok keyif aldı..

Umarım sizler de benim gibi güzel bir bayram geçirmişsinizdir. Buradan geçirdiğim bu güzel bayram tatilime sebep olan dayıma ve yengeme sonsuz teşekkürler ediyorum..

Sağlıkla kalın...

21 Ekim 2012 Pazar

Nazo'm Taşındı

Benim çook sevgili, bir tanecik komşum Nezahat ablam 2 yıl önce kendine ev aldı. O zamandan beri taşınacağını söyler dururdu. Tanımadan sevdiğim kiracısı :) bu ay başına kadar oturdu da Nazo'm benden hemen ayrılmadı.

Günlerden beri süren tadilat olayları nihayete erdi ve hafta başından beri karınca gibi yavaş yavaş götürdü eşyalarını. Dün sabah tıkırtılara uyandım. Kapı deliğinden baktım ki artık tamamen eşyalar gidiyor. Pijamalarla daldım karşı daireye. Sait abi ve Nazo kapıya arkalarını dönmüşler, beni görmüyorlar...

Arkadan yavaşça yaklaşıp ikisinin arasına giriverdim. Üçümüz aynı anda birbirimize baktık, birkaç saniye hiç konuşmadan yan yana durduk. Sonra çeneler titremeye başladı ve ben hemen koşarak eve kaçtım. Bir süre evde zırladım. Sonra Efe uyandı. Hemen hemen her sabah kalkınca Nazo'ya gittiğinden yine hemen kapıya yönelip karşı daireye kaçtı. O an gidemedim 5 dakika sonra Efe'yi alayım dedim, kadının başı kalabalık,işi gücü var. İçeri girdim Nazo Efe'yi kokluyor.. Göz göze geldik 2-3 saniye.

Yaşlar akıyor yine konuşmak yok. Efe'yi kaptığım gibi yine eve koştum.. Yine zırladım durdum.

Sonra kahvaltı hazırladım,geldiler. Yedik ağladık, içtik ağladık.

Bu akşam soluğu Nazo'mun yeni evinde aldım. Başka bir evde O'nu görünce 1 yıldır görmüyorum sandım. Ev aldı diye çok sevindim ama burnumun dibinden ayrılmasına da çoook üzüldüm.

Allah ağız tadı,sağlık ve mutlulukla oturmayı nasip etsin güzel yürekli komşuma..

16 Ekim 2012 Salı

Geziyorum,Tozuyorum

Okul olayımız bitti, kına telaşımız bitti, düğün koşturmamız bitti...

Kocişkomun abisi de evlendi, Allah mesut, bahtyar etsin..

Uzuuuuuun zamandır kendime ayıramadığım canııım vakitlerim ve ben başbaşa kaldık. Şimdilerde gezinmekle meşgul olduğum için yazamıyorum :))))

Önceki sabah oğlu oğlumun, kendisi de benim arkadaşım olan Neşe kankam ve ben Florya sahilindeki Sütiş'te başbaşa kahvaltı yaptık, iyi ki de yapmışız mekana bayıldım. Havası, ortamı çok güzel. Son baharın bu şahane günlerinde açık havada yapılması gereken denize nazır son kahvaltıların tam da adresi burası..

O gün kankimden öğrendim ki Florya'daki Akvaryumun yanında bayaaa bi zamandır inşaatı devam eden Aqua Florya Alışveriş Merkezi tamamlanmış ve önceki hafta sonu açılmış.

Ertesi gün soluğu orada altım tabii. Her mağazası faaliyete geçmemiş olsa da alışveriş merkezini çok beğendim. Benim bayıldığım marketlerden olan Macrocenter veee Komşufırın artık burnumun dibinde, çok mutluyum. :) 10 kilo alırım artık.

Benden 3-5 gün daha haber alamazsanız anlayın ki verdim kendimi gezmelere.....