12 Kasım 2012 Pazartesi

Ata'mın Köşkü

Malum bilindiği üzere 10 Kasım Cumartesi günü Ata'mızın 74. ölüm yıldönümüydü. Saygı,sevgi ve rahmetle Atatürk'ü andık,oğlumla birlikte saygı duruşunda bulunduk.

Cuma günü Efe'nin okul notlarında mümkünse Cumartesi günü Florya Atatürk Deniz Köşkü'ne gidilmesi ve minnoşumuzun orada fotoğraflanması istenmişti. İyi ki de istenmiş..

Cumartesi Efe'nin huysuzluk krizleri sebebiyle gidemedik ama Pazar sabahı köşkün kapısına dayandık. Utanarak söylüyorum burnumuzun dibinde olan köşke hiç gitmemiştik. Birkaç kere gitmeye teşebbüs ettik fakat o zaman da köşk onarımdaydı.

Köşk 1935 yılında Atatürk'ün hastalığına deniz havası iyi gelir diye düşünülerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan bir yazlık mekanmış. Gösterişi sevmeyen Atatürk mümkün olduğunca sade bir yapı istemiş ve kökün yapımı sadece 45 gün sürmüş.

Köşk'e doğru yürürken burnumun direği sızladı. İçeriye girince insanın burnuna resmen tarih kokusu geliyor. Çok sade,küçük. Gezme işi 15-20 dakikada bitiyor ama çok etkileyici bir yer. Bir tarafta şapkası diğer tarafta o şapkasıyla fotoğrafı... Kayığı ve karşısında kayığında kürek çekerken fotoğrafı... Etkilenmemek mümkün değil. Girişi sadece 2.5 TL.

Herkese gidip görmeyi tavsiye ediyorum. Ne de olsa Ata'mızın bizlere mirası..