24 Nisan 2013 Çarşamba

Kapadokya

Gezenti abim geçenlerde aradı. Kapadokya'da cazip fiyatlı bir taş otel bulduğunu söyledi. Bizde fırsatı kaçırmayalım dedik. Bizim gideceğimizi duyan kuzen Seda ve eşi Baho'da gruba katıldı. Derkeeeen kendimizi Kapadokya yolunda bulduk..

Uzun bir yolculuk sonrası otelimizin bulunduğu Güzelyurt ilçesine girmemizle dolunun yağması bir oldu. Dolu ama ne dolu... Sağı solu bembeyaz bir tabaka kapladı. Biz tatilcilerin modu düştü tabii..
Dolu sonrası başlayan yağmurla birlikte otelimize ulaşmayı başardık.

İlk günü mecburiyet karşısında otelde geçirmek zorunda kaldık. Otelimiz Ihlara Konakları idi. 100-150 yıllık 15-20 Rum konağından oluşan çook güzel bir oteldi. Biz Gelveri Konağı'nda kaldık.






İkinci gün otelin misafirleri için yapmış olduğu ücretsiz tura katıldık. Yeraltı şehirleri, Ürgüp, Çini atölyeleri, Avanos, Göreme,Asmalı Konak gezdik durduk. Turşumuz çıkmış halde otelimize döndük

 





Üçüncü gün yine otelimizin düzenlediği ücretsiz Ihlara Vadisi gezisine çıktık.  4 km yolu yürüyen ve daha sonra Katedral'e tırmanan aslan oğlum için 1 dakikalık saygı duruşu rica ediyorum :)) 


Tatilimizin bu kadar güzel geçmesine yardım eden Ihlara Konakarı yöneticilerinden Metin bey ve Melike hanıma, rehberimiz olmaktan ziyade çocuk bakıcılığımızı da yapan :) Şakir beye, dişini tırnağına takıp sabah şöförlük akşam garsonluk yapmaya çalışan ama her daim yüzü gülen Ali beye teşekkürlerimi boynumun borcu bilirim..